Primăria Craiova a început programul de transport școlar cu două zone pilot, care sunt și cele mai aglomerate dimineața: zona centrală care cuprinde Colegiile Carol I si Elena Cuza și zona Brâncuși unde funcționează Școala 2 Traian, Școala Terraveda și Liceele CFR și Brâncuși. Elevii care frecventează cursurile primare la școlile și liceele din zona străzilor Principatele Unite și Constantin Brâncuși au la dispoziție patru autobuze pentru a veni și pleca de la școală și pentru a evita aglomerația creată la fiecare debut sau final de cursuri. În fiecare autobuz, elevii sunt însoțiți de reprezentanți ai RAT Craiova și ai Poliției Locale Craiova, care se asigură că cei mici sunt preluați și transportați în siguranță.
Inițiativa este un succes, atât pentru elevi, părinți și profesori, dar și pentru conducătorii auto care tranzitează zona și care apreciază faptul că traficul se desfășoară în condiții mult mai bune.
În funcție de solicitările venite din partea unităților școlare, vom extinde acest program, nu doar pentru a fluidiza zona centrală, ci și pentru a avea siguranța copiilor noștri.