Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova este, începând de astăzi, mai aproape de debutul lucrărilor, după ce s-a finalizat proiectarea lui. Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate au prezentat modelul arhitectural 3D al viitorului spațiu spitalicesc.
Este cel mai mare dintre cele trei spitale regionale, cu o suprafață construită desfășurată de 226.427 metri pătrați, peste jumătate din suprafața Palatului Parlamentului.
Datorită complexității investiției, aceasta a fost împărțită în mai multe pachete, urmând ca în 2024, să fie începute lucrările de construire.
Clădirea principală va avea opt niveluri, subsol, demisol, parter, patru etaje și etaj tehnic și va dispune de un număr de 807 paturi, 19 săli de operație în Blocul operator central, 17 cabinete pentru imagistică medicală, 6 cabinete de intervenții endoscopice, 3 camere cardiologie intervențională, 12 camere cardiologie non-invazivă, 5 posturi hemodializă, dar și numeroase clinici și centre de specializări medicale.