Avansează lucrările la aducțiunea de apă Ișalnița – Bariera Vâlcii
Ritm bun de lucru la reabilitarea aducțiunii de apă de pe traseul Captare Jiu – Stație de tratare Ișalnița – Gospodăria de Apă Craiova (Bariera Vâlcii). Până în prezent s-au montat, prin săpătură deschisă, 2.300 metri liniari de conductă de PAFSIN cu diametrul de 1.000 mm rezistentă la orice fel de dezastre naturale și garantată pentru 100 de ani.
Pe lângă introducerea conductelor noi, la aducțiunea Ișalnița – Bariera Vâlcii se lucrează la realizarea elementelor de siguranță și a căminele de vană pentru aerisiri și goliri. Tot în cadrul contractului, conductele de aducțiune de la Ișalnița (fir I și fir II) vor fi reabilitate, pe o lungime de 8.500 metri, prin metoda RELINING (instalarea țevilor noi în interiorul celor vechi). Lucrările au demarat deja, fiind introduși primii 510 metri liniari de conductă prin această metodă, care oferă un real avantaj beneficiarului: se evită săpătura deschisă, timpul de execuție este mai scurt, iar betonarea de jur împrejur face ca noua conductă să devină, practic, indestructibilă. Constructorul a fost eficient și la capitolul subtraversări de drumuri naționale, fiind executate deja trei din cele patru subtraversări de drumuri prevăzute în proiect.
Aducțiunea Ișalnița – Bariera Vâlcii va aduce municipiului Craiova un plus necesar pentru evitarea unor eventuale probleme în alimentarea cu apă. Pe lângă aducțiune, contractul de lucrări presupune și reabilitarea Gospodăriilor de Apă de la Bordei și Coțofenii din Dos, dar și a drenului Gioroc. Lucrările se desfășoară în cadrul CL 8, sunt executate de asocierea S.C. TEOVAL & CO S.R.L. (lider de asociere) – S.C. PRIMASERV S.R.L. – S.C. YDA PROIECT CONSULTING S.R.L. și au o valoare de 72.522.164,29 lei (fără TVA).
Investiția face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în valoare totală de 445,8 milioane de euro (fonduri europene).