Primul din cele 6 contracte de lucrări în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova a ajuns la final. Este vorba despre CL 22- Reabilitare conductă aducţiune Izvarna – Craiova fir II, Tronson VI, contract în cadrul căruia lucrările au început în partea sudică a comunei Ișalnița și au continuat pe raza municipiului Craiova și a comunei Șimnicu de Sus.
Ordinul de începere s-a emis pe 22.09.2020 pentru partea de proiectare, iar data efectivă a execuției lucrărilor a fost 02.03.2021.
Asocierea firmelor ELSACO ELECTRONIC S.R.L. (lider) și ECOAPA DESIGN S.R.L s-a ocupat de proiectarea şi execuţia următoarelor lucrări: reabilitarea conductei de aducţiune fir II, în lungime totală de 8,54 km reabilitarea căminelor existente şi/sau construcţia oricărui cămin de vane de izolare, golire şi aerisire necesar; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) şi subtraversări de drumuri naţionale; precum și amenajarea drumului de acces provizoriu.
Comisia de recepție a verificat în ultimele două săptămâni realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract și astăzi s-a semnat recepția, din acest moment executantul având obligația de a asigura garanția timp de trei ani.
*
Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate pentru Craiova, și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași; precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări.