O nouă componentă a proiectului MOTRIC 1, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost recepționată. “Modernizarea stațiilor de redresare pentru alimentarea electrică a tramvaielor” a vizat reabilitarea, în premieră de la darea în folosință a tramvaiului, a celor trei stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a tramvaielor. Este vorba despre stațiile de redresare din zona Lăpuș, din centrul Craiovei și de pe Bulevardul Dacia, fiind acoperită astfel întreaga lungime a liniei de tramvai din Craiova.
Modernizarea a constat în reabilitarea completă a acestor spații, atât la nivelul infrastructurii – cele trei spații fiind modernizate, cât și la nivelul echipamentelor. Astfel, cele trei stații au fost dotate cu sisteme de alarmare la incendiu, alarmare la efracție și control acces de supraveghere video, dar și un spațiu separat pentru dispeceratul central al sistemului de monitorizare.
De asemenea, întreg ehipamentul electric a fost înlocuit, în toate cele trei stații de redresare fiind montate echipamente tehnice de ultimă generație, contribuind astfel la reducerea consumului de energie electrică.
Putem spune că întreg sistemul de transport cu tramvaiul a fost complet modernizat, atât la nivelul infrastructurii, cât și al mijloacelor de transport.