Lucrările la Firul 2 Isvarna continuă, iar aducțiunea Ișalnița – Bariera Vâlcii a pus constructorul în fața unei provocări de care se achită, în prezent, cu succes. Este vorba despre introducerea conductelor pe sub toată albia râului Amaradia. Este a patra din cele cinci subtraversări prevăzute în contract, singura a unui curs de apă, celelalte fiind subtraversări de drumuri naționale.
Lucrările pe acest contract sunt în grafic, la aducțiunea de apă Ișalnița – Bariera Vâlcii s-au montat până în prezent, prin săpătură deschisă, 3.800 metri liniari de conductă de PAFSIN cu diametrul de 1.000 mm, rezistentă la orice fel de dezastre naturale și garantată pentru 100 de ani.
Aducțiunea Ișalnița – Bariera Vâlcii a fost proiectată pentru a aduce în final municipiului Craiova un plus necesar pentru evitarea unor eventuale probleme în alimentarea cu apă. Această investiție face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în valoare totală de 445,8 milioane de euro, fiind cel mai mare contract pe fonduri europene din UE. De anul viitor, toată Craiova va fi alimentată cu apă de izvor de munte, la robinete urmând să curgă cea mai pură apă din România.