Astăzi, am avut o întrevedere on line cu primarul localității Vratsa, Kalin Kamenov și cu echipele noastre din primării, pe tema accesării de fonduri europene transfrontaliere prin programul Interreg 2021-2027. Am decis să derulăm împreună patru proiecte:
1. Fiecare oraș va construi câte un parc tematic, în cazul Craiovei fiind vorba de Dracula Park. În acest sens, am decis schimbarea amplasamentului, din zona Cornițoiu într-o zonă mai extinsă și cu potențial de asigurare a fluxului de turiști mai mare, situată în apropierea aeroportului Craiova;
2. Construirea Fan Zone, cu restaurante, hoteluri și o piațetă pentru întâlnirile suporterilor, pe vechiul amplasament al Pieței Vechi, Vratsa urmând să amenajeze ceva similar;
3. Piste de biciclete în ambele orașe;
4. Amenajarea unei străzi smart în fiecare dintre orașe.
Am mai propus un proiect comun pentru dotari cu aparatură de intervenție și echipamente în cazul unui accident nuclear, deoarece Kozlodui este în vecinătatea noastră, dar acest proiect a rămas să se discute între Consiliile Județene.
Tot astăzi am vizitat parcul Cornițoiu, situat în fața Casei Tineretului, acolo unde am casetat, în urmă cu câțiva ani, canalul colector, unde urmează să amenajăm un parc destinat petrecerii timpului liber de către locuitorii din zonă, ca urmare a schimbării amplasamentului pentru Dracula Park.