Una dintre problemele stringente ale Craiovei, numărul excesiv al câinilor fără stăpân pe străzile orașului, și-a găsit rezolvarea încă de la începutul primului mandat al primarului Lia Olguța Vasilescu, prin construirea unui adăpost canin modern.

Mii de craioveni ajungeau anual la spital, mușcați de câini maidanezi!

Situația cu care se confrunta Craiova căpătase deja o amploare alarmantă atunci când Lia Olguța Vasilescu a preluat conducerea Primăriei, sute de persoane prezentându-se lunar la spital, pentru îngrijiri, după ce fuseseră atacate de haite, pe străzile orașului.

Noul primar a făcut o prioritate din stoparea acestui fenomen. Astfel, a fost identificat un teren disponibil, la ieșirea din Craiova către comuna Breasta, și au fost inițiate în regim de urgență demersurile în vederea realizării unui adăpost canin cu o capacitate de peste 500 de locuri, în țarcuri exterioare care respectau toate standardele europene în domeniu.

Proiectat şi construit rapid

Totodată, a fost construit un pavilion administrativ prevăzut cu depozit de medicamente, cabinet medical, sală de operație, bucătărie și spălătorie. Investiția a fost derulată cu operativitate, adăpostul fiind complet finalizat în termen de un an, perioadă în care au fost realizate atât proiectarea, cât și lucrările.

Inițiativa primarului Lia Olguța Vasilescu a produs efecte vizibile într-un timp scurt, cu atât mai mult cu cât ea a fost dublată de adoptarea unui regulament municipal, prin care erau stabilite norme clare și pentru funcționarea serviciului de ecarisaj, dar și pentru deținătorii de câini din Craiova, incluzând recomandarea de sterilizare a animalelor sau, în caz contrar, obligația achitării unei taxe către bugetul local.