Singurul stadion omologat internațional din România

Craiova se face încă o dată remarcată în întreaga țară, datorită unei inițiative a primarului Lia Olguța Vasilescu: noua arenă pentru atletism este singura care poate găzdui competiții internaționale.

Construit printr-o investiție de 10 milioane de euro, finanțată din bugetul local, și prezentat recent marilor campioni ai României, stadionul de la Craiova are o capacitate de 5.000 de locuri și este dedicat în exclusivitate atletismului.

Sportivi de elită pe arena din Craiova

Noua arenă vine să întregească o bază sportivă de top, care mai cuprinde cel mai frumos stadion de fotbal din România, un centru de cantonament cu două terenuri în aer liber pentru pregătirea sportivilor, precum și Sala Polivalentă.

Inițiatoarea proiectului, Lia Olguța Vasilescu, a participat la evenimentul în cadrul căruia campioni olimpici sau mondiali precum Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Paula Ivan, Maricica Puica, Violeta Beclea, Marian Oprea, dar și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au avut posibilitatea de a examina pentru prima dată arena pe care se vor scrie noile capitole ale performanței în atletism.

„De astăzi, putem spune că avem cel mai frumos stadion de atletism din România, cel mai bine dotat, singurul destinat acestei discipline și unicul care poate să găzduiască competiții internaționale. Cred că atleții craioveni, care au traversat o perioadă dificilă în privința antrenamentelor, şi-au dat seama că a meritat această așteptare. După demolarea pistei de atletism de pe Stadionul Ion Oblemenco, noi le-am promis că vor avea o arenă de top, ceea ce iată că s-a întâmplat.
Sperăm că această investiție va revitaliza atletismul într-o zonă care este recunoscută pentru marii sportivi pe care i-a dat României și că va reprezenta platforma pentru performanțele generațiilor viitoare. Datoria noastră, a celor din administrație, este să construim baze sportive și eu cred că tot ceea ce s-a realizat în Craiova, în ultimii ani, ne-a adus numeroase beneficii. Înainte să avem Sala Polivalentă, nici nu visam că vom deveni campioni europeni la handbal, înainte de a fi reconstruit stadionul de fotbal nici nu ne gândeam că vom putea vorbi despre câștigarea Cupei României sau că vom ajunge vicecampioni“.

Lia Olguţa Vasilescu

O arenă completă

Stadionul de atletism din Craiova cuprinde un teren de competiție și unul de încălzire, ambele prevăzute cu instalații de iluminat nocturn, pistă de alergare cu 8 culoare, groapă cu apă pentru cursa cu obstacole, câte 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, aruncarea suliței și aruncarea greutății, dar și o instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului.