Cel mai important spaţiu de agrement care va fi creat în Craiova, în următorul mandat, Dracula Park va cuprinde trei zone distincte și va beneficia de cele mai noi echipamente destinate parcurilor de distracţii, urmând să rivalizeze cu cele mai cunoscute din Europa. Pe lângă instalaţii precum roller-coaster, roată panoramică, ciocan zburător, cinema 7D, Casa Bântuită, Castelul lui Dracula, magazine de suveniruri sau restaurante, în proiectul de amenajare a Dracula Park se mizează mult pe utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie, un bun exemplu fiind cel al hologramelor care se vor plimba printre vizitatori.

Amplasament mai ofertant, la intrarea în oraș

„Mulţi cetăţeni mă întreabă dacă am renunţat la Dracula Park, fiindcă nu a fost încă finalizat. Sub nicio formă nu abandonăm acest proiect, care va fi un adevărat reper din punct de vedere turistic. Am schimbat doar locul de amenajare: nu va mai fi în zona Toporași – Corniţoiu, așa cum gândisem iniţial, dar unde am amenajat deja Fantasy Park, care va fi inaugurat anul acesta, de Ziua Copilului. Îl vom realiza însă pe actualul amplasament al Parcului și Ștrandului Hanul Doctorului, la intrarea în oraș, acolo unde avem teren suficient pentru cele trei zone gândite și o parcare de mare capacitate, astfel încât turiștii să nu perturbe traficul. Am elaborat deja documentaţia și urmează să lansăm licitaţia pentru amenajarea parcului. Întârzierea a fost cauzată de procesul intentat de familia unui consilier local din opoziţie, care a revendicat terenul, primăria apărându-se timp de trei ani în instanţă și câștigând abia recent“, a precizat primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Dracula este cel mai puternic brand al României, iar parcul cu același nume va fi un veritabil magnet pentru turiștii de pretutindeni, care vor avea prilejul nu doar să se distreze în echipamente de ultimă generație, ci și să afle cine a fost în realitate Vlad Țepeș, dincolo de legendă.

Lia Olguţa Vasilescu