Cel mai mare festival de muzică din sudul României

Cel mai mare festival din sudul României a adus la Craiova artiști ce au influențat generații întregi! De la Modern Talking și Sandra, la Luis Fonsi și Afrojack. Între 26 și 28 August 2022, Craiova a trăit un weekend plin de … IntenCity, în compania unui public fantastic!  Zeci de mii de craioveni și turiști veniți din țară și străinătate au transformat Craiova într-un oraș cosmopolit, care a demonstrat că poate concura, fără probleme, cu marile orașe din lume, la organizarea de evenimente la cele mai înalte standarde. Peste 55.000 de suflete au vibrat împreună, pe stadionul de fotbal cu cea mai bună acustică din România, pe melodiile artiștilor care fac senzație de ani de zile în întreaga lume.

Artiști de renume au concertat pe arena din Craiova

Trei seri de distracție și tot atâtea genuri muzicale au unit la Craiova artiști precum: Luis Fonsi, Thomas Anders and The Modern Talking Band, East 17, Ricchi e Poveri, Boney M, Sandra, Ice Mc, La Bouche, No Mercy, DJ Conte, Nana, C-Block, Mr. President, Afrojack, Clean Bandit, Paul Van Dyk, Zyon Y Lennox, DJ Snake, Jason Derulo, Lost Frequencies, Faydee.

„De astăzi, putem spune că avem cel mai frumos stadion de atletism din România, cel mai bine dotat, singurul destinat acestei discipline și unicul care poate să găzduiască competiții internaționale. Cred că atleții craioveni, care au traversat o perioadă dificilă în privința antrenamentelor, şi-au dat seama că a meritat această așteptare. După demolarea pistei de atletism de pe Stadionul Ion Oblemenco, noi le-am promis că vor avea o arenă de top, ceea ce iată că s-a întâmplat.
Sperăm că această investiție va revitaliza atletismul într-o zonă care este recunoscută pentru marii sportivi pe care i-a dat României și că va reprezenta platforma pentru performanțele generațiilor viitoare. Datoria noastră, a celor din administrație, este să construim baze sportive și eu cred că tot ceea ce s-a realizat în Craiova, în ultimii ani, ne-a adus numeroase beneficii. Înainte să avem Sala Polivalentă, nici nu visam că vom deveni campioni europeni la handbal, înainte de a fi reconstruit stadionul de fotbal nici nu ne gândeam că vom putea vorbi despre câștigarea Cupei României sau că vom ajunge vicecampioni“.

Lia Olguţa Vasilescu

O arenă completă

Stadionul de atletism din Craiova cuprinde un teren de competiție și unul de încălzire, ambele prevăzute cu instalații de iluminat nocturn, pistă de alergare cu 8 culoare, groapă cu apă pentru cursa cu obstacole, câte 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, aruncarea suliței și aruncarea greutății, dar și o instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului.