Craiova a cunoscut cea mai intensă perioadă în privința lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport odată cu alegerea Liei Olguța Vasilescu în funcția de primar.

Bilanțul investițiilor pentru îmbunătățirea rețelei rutiere a orașului în perioada administrației PSD grupează câteva sute de obiective finalizate, inclusiv mari străzi și bulevarde ale Craiovei.

Mai mult, ca urmare a unui demers în valoare de aproape 7 milioane de lei, a fost amenajat și canalul Cornițoiu, investiție care fusese promisă de toți primarii Craiovei de după Revoluție.

Peste 500 de artere asfaltate de la zero

Tot în premieră pentru ultimele trei decenii, a fost reabilitată linia de tramvai, cu ajutorul fondurilor europene, iar sistemul de semaforizare pe axa trasată de bulevardele Henry Ford – Decebal – Calea București – Nicolae Titulescu – Calea Severinului – Cernele a fost modernizat și automatizat.

„Administrația PSD a preluat orașul în faza în care aproape jumătate dintre străzi nu aveau rețele de utilități, motiv pentru care rămăseseră nemodernizate, multe dintre ele fiind simple drumuri de pământ sau fiind acoperite cu un strat sumar de asfalt. În intervalul 2012 – 2024, au fost reabilitate prin asfaltare peste 500 de străzi sau bulevarde și toate cvartalele de blocuri unde au fost amenajate parcări“.

Lia Olguţa Vasilescu