Craiovenii se bucură, în prezent, de condiții de diagnostic și tratament la înălţimea exigenţelor europene. Investițiile masive în domeniul sanitar, de la bugetul local și din fonduri europene accesate de Primăria Craiova, au început din 2012
și se realizează în continuare, în mod constant. Acestea au transformat Craiova, an după an, într-un centru performant de sănătate pentru întreaga regiune a Olteniei.

Având trei spitale în subordine, Primăria Craiova investește permanent în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului medical. Fie cu alocări din surse proprii ale municipalității, fie cu finanțare nerambursabilă, toate secțiile unităților medicale au fost renovate și dotate cu aparatură de ultimă generație.

Craiova este primul oraș din țară în care a fost construit, după Revoluție, un spital cu fonduri provenind exclusiv de la bugetul local. Realizarea noii structuri – care găzduiește, în prezent, 4 secții medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“ – reprezintă în mod incontestabil una dintre cele mai importante reușite ale administrației conduse de Lia Olguța Vasilescu în domeniul sănătății.
„Pe locul unde se afla scheletul unei construcții, abandonat încă din 1992, pe care creșteau buruienile și care urâțea zona din vecinătatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Victor Babeș», astăzi se înalță o clădire modernă, cu dotări dintre cele mai performante, asigurând accesul tuturor craiovenilor la servicii medicale de calitate – noul Spital Municipal «Filantropia». Edificiul, cu un design deosebit, a fost realizat într-un timp record“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
De altfel, Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ a beneficiat de investiții permanente. În prezent, dispune de un centru modern de radiologie și imagistică, la care pot apela pacienți din toată regiunea Olteniei și care deține echipamente de ultimă generație, precum computer tomograf, osteodensitometru, aparatură pentru realizarea de mamografii cu tomosinteză sau RMN. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și cea de Neonatologie au fost complet renovate și dotate cu echipamente noi, inclusiv incubatoare pentru nou-născuți.
Echipamente de radiologie fixe și mobile, monitoare pentru funcțiile vitale, aparate de ecografie pentru toate secțiile spitalului, un sistem de chirurgie minim invazivă pentru ginecologie, servicii medicale excelente oferite în ambulatoriu, într-o clădire reabilitată, dar și prin compartimentul de primire a urgențelor – toate întregesc imaginea unei unități aduse la standarde europene.
Spitalul „Filantropia“ pune la dispoziția pacienților 12 specializări medicale și 543 de paturi pentru spitalizare și pentru însoțitori.

„Domeniul sănătății a fost și rămâne cu adevărat prioritar pentru mine. Am investit anual exact cât a fost necesar pentru ca pacienții să aibă cele mai bune condiții.“

Lia Olguţa Vasilescu