CERTITUDINE

Prin implicarea administraţiei PSD, din 26 aprilie, realizarea Spitalului Regional de Urgență Craiova a intrat în linie dreaptă.

Anul 2024 înseamnă demararea celei mai importante investiții în infrastructura sanitară a Craiovei și a Olteniei – construirea Spitalului Regional de Urgență, un demers în valoare de 750 de milioane de euro. Startul lucrărilor a fost dat în 26 aprilie, în cadrul unui eveniment la care au participat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și prefectul Dan Diaconu.
Este cel mai mare dintre cele trei spitale regionale care se vor realiza în România, cu o suprafață construită desfășurată de 226.427 de metri pătrați, peste jumătate din suprafața Palatului Parlamentului. De altfel, datorită complexității investiției, aceasta a fost împărțită în mai multe pachete de lucrări. Clădirea principală va avea opt niveluri și va dispune de un număr de 807 paturi, 19 săli de operație în blocul operator central, dar și numeroase clinici și centre de specializări medicale“, a declarat Lia Olguța Vasilescu. În susținerea demersului, Consiliul Județean Dolj a inițiat procedurile pentru proiectarea și construirea unui drum care va asigura accesul la Spitalul Regional de Urgență, facilitând legătura viitoarei unități medicale cu Drumul Expres 12 și cu municipiul Craiova.