Un nou etaj al Colegiului Național „Carol I” a fost recent finalizat în urma unor ample lucrări de modernizare. Este vorba despre etajul II, care găzduiește cinci săli de clasă, cabinetul de limba engleză, grupurile sanitare și holurile de acces, iar elevii se bucură deja de beneficiile noilor spații modernizate.
Proiectul a inclus lucrări complexe, precum recompartimentări interioare, zidărie și reparații la nivelul pereților și tavanelor. Tocăria interioară a fost înlocuită, iar instalațiile termice și electrice au fost recondiționate, întregul etaj fiind acoperit cu covor PVC pentru a face față traficului intens.
Toate spațiile au fost dotate cu corpuri de iluminat de tip LED, iar cele două grupuri sanitare ale etajului au fost complet refăcute, beneficiind de gresie și faianță, obiecte sanitare noi și o nouă instalație. De asemenea, a fost montată tâmplărie nouă.
Eforturile de modernizare continuă în mai multe unități de învățământ, intervenindu-se atât în clădirile cu săli de clasă, cât și în cele destinate căminelor școlare.