La Craiova a avut loc vernisajul expoziției fotografice “We the people”, moment ce marchează 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.
Vreau să mulțumesc, în numele comunității locale, Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru onoarea de a fi primul oraș din România care găzduiește această expoziție fotografică pe care o puteți vizita în Piața Mihai Viteazul, până la data de 19 septembrie.
Alegerea orașului nostru ca prim loc al vernisării reprezintă pentru noi o recunoaștere a bunelor relații create încă din momentul în care firma Ford s-a așezat aici, iar soldații americani au sosit pentru prima dată la baza de la Deveselu, de care Craiova este cel apropiat mare oraș.
Expoziția fotografică are valoare istorică și este o mărturie a relațiilor diplomatice, de securitate, economice, culturale, un bilanț al celor 25 ani de Parteneriat Strategic încheiat în anul 1997 între România și Statele Unite ale Americii.
Ne mândrim cu faptul că alegerea Craiovei pentru vernisarea expoziției este o alegere motivată și de lunga și frumoasa colaborare dintre Ambasada Statelor Unite la București și secția American Corner a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.